Як Стати It Рекрутером? Варіанти Входу В Професію Indigo Tech Recruiters

Співбесіда це комплексний підхід, а не анкетування. Стати рекрутером легко, залишитись хорошим рекрутером — важко. Тому Максим написав правду, реальний стан ринку. Плануємо поглиблюватись в тему і видавати серію статей. Якщо після першої лекції ви вирішите, що даний курс не для вас – ми повернемо вам 100 percent оплати. Так, ми видаємо сертифікати про проходження курсу всім учасникам, які виконали 100 percent домашніх завдань та набрали необхідну кількість балів.

Ця робота полягає не лише в пошуку кандидатів, але й у встановленні міцного зв’язку з ними. Це дуже важливо, якщо ви працюєте рекрутером-фрілансером, оскільки ви будете сполучною ланкою між компанією та кандидатом. Відносини між ІТ-рекрутерами та спеціалістами іноді можуть бути напруженими.

Скільки Заробляють It-рекрутери

Останній має завдання оцінити, чи відповідає кваліфікація кандидата очікуванням компанії. Робота IT рекрутера вимагає постійного саморозвитку, оскільки IT-галузь постійно змінюється, а нові технології та підходи з’являються дуже швидко. Завдяки цьому, професія є динамічною і цікавою, а також відкриває можливості для швидкого кар’єрного росту та конкурентоспроможної заробітної плати. IT Recruiter — це спеціаліст, який займається підбором і наймом фахівців у сфері інформаційних технологій. Від традиційного рекрутера він відрізняється глибоким розумінням особливостей IT-галузі, технологій та специфічних ролей у командах розробників.

Хто такий IT-рекрутер

Однак, глибоке розуміння ІТ надзвичайно корисне. Майже неможливо по-справжньому розпізнати якість фахівця, якщо ви, як рекрутер, не розумієте його сферу. Без належної підготовки ви не дізнаєтесь, чи дійсно кандидат є професіоналом своєї справи, чи просто має відмінні навички проходження співбесіди. Неможливо стати експертом у всіх сферах ІТ-спеціальностей, але побіжні знання в багатьох з них можуть принести вам велику користь. Вони дозволять вам точніше визначити, чи відповідає кандидат вимогам вашої компанії, ставлячи правильні запитання (і розуміючи відповіді на них!).

Це означає, що потрібно постійно вдосконалювати свої навички всіма можливими способами. В невеликих продуктах рекрутери можуть впливати на формування вимог вакансії, робити її більш привабливою за допомогою додаткових плюшок. Зазвичай вони самостійно проводять HR-співбесіду, оцінюють soft skills кандидата.

Дарина Мараховська, Middle IT Recruiter у Pingle Game Studio, розповіла про особливості рекрутингу в IT та Gamedev. Про те, чим займається рекрутер, що важливо знати такому спеціалісту та де можна навчитися рекрутингу. Увійти в IT без вміння писати код — один з найпопулярніших запитів українців від початку пандемії та буму віддаленої роботи. Серед професій, які користуються у шукачів найбільшим попитом та наразі мають чи не найвищу конкуренцію серед молодих спеціалістів, — рекрутер.

Як Зрозуміти, Яка Професія Підходить Саме Вам: Рекрутер Чи Hr?

Тому що ефективна комунікація не може покладатися лише на те, що ви говорите; вона також повинна покладатися на те, наскільки ви сприйнятливі. Існує багато атрибутів, необхідних для успішної роботи ІТ-рекрутера. Більшість з них пов’язані з тим, як ви спілкуєтеся з іншими людьми і як ви керуєте своїм часом. Сорсери звертають увагу на кількість відправлених пропозицій, отриманих резюме. Головна ціль — знайти якомога релевантніших кандидатів на різних майданчиках.

Хто такий IT-рекрутер

Важливо звертати увагу на те, це Manual чи Automation-вакансія, яка основна мова автоматизації. Так, рекрутери часто стикаються з різними складними завданнями і зосереджені на їх виконанні. Але, якщо рекрутер готовий знайти час і, головне, проявити ініціативу для реалізації нових рекрутингових цілей, це може бути для нього тільки позитивним моментом. Хороша новина полягає в тому, що не має особливого значення, якою була ваша спеціальність. Якщо у вас є диплом про вищу освіту, роботодавці будуть ставитися до вас прихильно. Звичайно, технічна спеціальність або курсова робота, пов’язана з ІТ, буде корисною, але це не є абсолютною необхідністю.

Початок Навчання Та Графіки

Також потрібно любити спілкування і бути грамотним та обізнаним у тій сфері своєї діяльності. Вкрай важливо, щоб кандидат та компанія підходили один одному. В кожній компанії різна «атмосфера», тому рекрутер повинен розуміти, який кандидат найбільш вірогідно підійде тій чи іншій компанії. Так, наприклад, в продукті Senior-рекрутер буде знати нюанси роботи з різними вакансіями в JavaScript і віртуозно обирати компанії-донори для проєкту. А ось рекрутер в аутсорсі чи агентстві розбирається в широкому колі технологій та позицій, завжди знає, які технології та умови на ринку актуальні. В останньому напрямку більше можливостей для професійного та кар’єрного розвитку.

Хто такий IT-рекрутер

Функції HR, рекрутера та сорсера можуть відрізнятися в різних компаніях. Інколи всіма цими функціями може займатися один фахівець — HR / рекрутер / менеджер відділу кадрів. Ми з перших відео розповідаємо про особливості та відмінності IT-сфери від інших напрямків HR. Тут важливо говорити з кандидатами та персоналом особливою мовою. На курсі ви дізнаєтеся, як спілкуватися із програмістами, як до них краще підходити, які нюанси варто врахувати. Зможете розбиратися в технологіях, термінах та жаргоні.

Здатність швидко мислити особливо важлива, коли ви вирішуєте, як кандидат впишеться в існуючу культуру компанії. Володіння знаннями та ефективністю для виконання своєї ролі – це одне, але як вони будуть працювати в команді? Вам потрібно ставити правильні запитання і вловлювати правильні сигнали, щоб випадково не найняти не того кандидата. А команда менеджерів Hire 1 завжди за радісті допоможе вам у цьому.

Щоб зрозуміти, яка професія краще підходить для вас, спробуйте проаналізувати свої вміння, характер та інтереси. Якщо ви любите спілкуватися з людьми, вмієте підбирати потрібний персонал та ефективно співпрацювати зі своїми колегами, можливо, професія рекрутера буде для вас ідеальною. Робота з людьми часто «дарує» несподівані моменти і рекрутер повинен залишатися в «холодному розумі», а також вміти виходити зі стресових ситуацій. На мою думку, завжди необхідно залишатися професіоналом. Також в задачі рекрутера входить постійна комунікація з техспеціалістами по вакансії або технологіях.

Хто такий IT-рекрутер

Кожен день роботи в IT-рекрутингу — це новий виклик собі та своїм скілам, можливість швидко рости й отримувати гідну плату за свій талант. Щоб закривати вакансії найліпшими гравцями, IT-компанії наймають технічних рекрутерів. Що це за фахівці і як стати it recruiter — розбираємося далі. Робота рекрутера — це про вміння справлятися з відмовами, не зупинятися на них, а продовжувати йти до своїх цілей.

Обговорюють Зараз

І знову ж таки, я б ще розумів як би це робили ноу-нейм компанії, а так це ж роблять в тому числі й топові українські компанії. Ми не працевлаштовуємо студентів після наших курсів. Але до нас часто звертаються компанії, у яких є вакансії рекрутерів, і ми можемо вас їм порекомендувати. Також ми зможемо підказати talent acquisition specialist вам, де і як знайти роботу рекрутером. Проведемо показове hr-iнтерв’ю з технічним спеціалістом, а також технічний фахівець відповість на всі ваші запитання і поділиться поглядом кандидата на процес рекрутингу. У бізнесі стало очевидним, що використання соціальних мереж є абсолютною необхідністю.

  • Взаємодія рекрутера зі співробітником починається з моменту, коли він ідентифікує людину як потенційного кандидата, до моменту її приймання на роботу.
  • Звичайно, технічна спеціальність або курсова робота, пов’язана з ІТ, буде корисною, але це не є абсолютною необхідністю.
  • Рекрутер повинен виконати одне завдання, залежно від бази даних, яку створює відділ кадрів компанії.
  • Насправді, стати ІТ-рекрутером у 2023 році не так вже і важко.
  • Розуміння цілей та місії конкретного проєкту, занурення у процеси й корпоративну культуру свідчитимуть про високу кваліфікацію спеціаліста, його зацікавленість і мотивацію.
  • В продукті рекрутер шукає фахівців для своєї компанії.

Навіть без знання іноземних мов, ви зможете легко працювати із заявками для західного ринку завдяки онлайн підтримці від нашої команди. Дізнайся про ролі та обов’язки HR-менеджера і рекрутера, особливості роботи в різних IT-компаніях, а також про технічні аспекти і складові успішного рекрутингу. Отримай навички у сфері аналітики, https://wizardsdev.com/ проведення співбесід, роботи з запереченнями та ефективної адаптації кандидатів, використання передових технологій у рекрутингу. Коли у компанії з’являється необхідність у нових технічних спеціалістах, команда рекрутингу отримує запит (в нашій компанії це відбувається у вигляді тікету в Jira) на нову позицію.

Якщо коротко описати мою рекрутерську філософію, то я – той “відчайдушний” рекрутер, який береться за вакансії, від яких вже відмовились всі інші. Можливо, це випливає з мого безстрашного підходу до викликів, а можливо, з моїх нескінченних запасів кави. Рекрутери можуть мати кілька заяв від кандидатів, перш ніж вони взагалі почнуть процес найму. Вони можуть автоматизувати цей процес або зробити це вручну, але вони мають справу з усією базою даних претендентів. Заробітна плата рекрутера, як і інших спеціалістів, залежить від навичок (та вміння ними користуватися) і досвіду. Також рекрутери у багатьох компаніях мають бонуси.

Leave a comment

Play Video